Tabara Eforie Nord 2013 – impresii coordonator

Tabara Eforie Nord 2013 – impresii coordonator

Experienta cu Eforie Nord a reprezentat o provocare pentru mine deoarece a fost prima mea experienta de acest gen, de coordonator si supraveghetor.
Sincer, a fost una dintre cele mai frumoase experiente pentru mine si sunt convinsa ca si pentru copii, in urma feedback-ului primit din partea lor.
Nationalitatile copiilor prezenti in tabara: romani si germani.
Tabara s-a desfasurat in Complexul Marea Neagra – complex de vile cu camere cu 2 si 3 paturi cu baie proprie. Aici am intalnit oameni deosebiti gata la orice ora sa ne ajute orice aveam nevoie.

“Copiii, desi de nationalitati diferite, s-au inteles foarte bine”

Copiii, desi de nationalitati diferite, s-au inteles foarte bine, limba de comunicare fiind engleza si uneori chiar germana. Au fost foarte receptivi la toate provocarile din programul taberei, s-au imprietenit si s-au „balacit” in mare cat pentru un an intreg.
Dupa cursurile de 4 ore pe zi de limba engleza de care s-au ocupat Samantha, Amy, Thalia si Ciara, profesoarele de engleza venite din Anglia si Irlanda urma masa de pranz in incinta restaurantului din campus.

Mancare cu specific romanesc

Mancarea a fost foarte buna, de cele mai multe ori cu specific romanesc, totul fiind gatit proaspat de bucatari cu experienta si cu toate alimentele proaspete, verificate de catre doamna doctor a complexului, care avea cabinetul medical chiar aici.
In drumul nostru prin statiune catre plaja sau catre alte activitati, nu ne puteam abtine sa nu degustam de fiecare data hamsii sau gogosi, care erau considerate de catre copii „deliciile statiunii”.

“Excursiile – interesante, instructive si distractive”

Excursiile in Constanta, Mamaia si Vama Veche au fost interesante, instructive si distractive.
In Constanta am vizitat Muzeul de Arta Populara, fiindu-ne prezentata istoria si cultura Dobrogei, inca din vremea Imperiului otomanilor.
Moscheea Carol I, construita in cinstea sultanului Mohamed al II-lea, dateaza din anul 1910. Conservarea traditiei turcilor ne-a fascinat pe toti.
Nici Catedrala Ortodoxa a Sfintilor Petru si Pavel nu a fost mai prejos, impresionand prin vitraliile, moastele si icoanele pe care le gazduieste. Copiii au fost fascinati de impunatoarea cladire construita in stil bizantin.

Vizita la Acvariul din Constanta

Imaginea in ruina a vestitului Cazino de altadata ne-a deprimat, dar ne-am inviorat curand vizitand Acvariul, cu o varietate mare de pesti din Marea Neagra. Ne-am distrat copios amintindu-ne de viata lui Nemo, pestisorul clovn, care era cu tatal si prietenii lui aventurieri intr-un acvariu exact la intrare.
Dupa atata mirare si vizitat ne-am relaxat in mall, unii dintre noi la shopping, altii la un suc pe malul lacului Tabacarie.

” …am jucat volei pe plaja si ne-am bucurat de muzica teraselor…”

Mamaia – cea mai mare, cea mai luxoasa si cea mai plina de viata statiune a litoralului romanesc. Ne-am distrat in Aquaparc, am jucat volei pe plaja si ne-am bucurat de muzica teraselor foarte atractive de pe faleza si
Vama Veche este pe departe unul dintre locurile preferate ale copiilor, un loc cu multe terase, mancare buna, muzica buna si oameni diferiti, un loc „spiritual” dupa cum l-am denumit noi. Am asteptat ca seara sa ne ofere posibilitatea de a lansa lampioanele chinezesti pe malul marii in Vama Veche, avand parte de momente emotionante.

“…Programul activitatilor  a fost foarte variat…”

Programul activitatilor  a fost foarte variat cu …Foc de tabara cu bezele, ciocolata si biscuiti (miam!!!) si nelipsitele povesti de groaza, Disco party pe faleza, intr-un club-vapor, de unde poti vedea marea pe timpul noptii,
Biliard, mocktail night si salsa party in oras la terase,
Movie night in aer liber si quiz night cu jocuri pe echipe,

“…Buna dispozitie a fost nelipsita pe intreaga durata a taberei…”

Maraton de alergat pe malul lacului Techirghiol dimineata la ora 7,
Scaldat si tratament cu namol in lacul Techirghiol (lac sarat),
Vizitarea Manastirii Sfanta Maria din Techirghiol duminica,
Rasaritul de soare pe plaje (brrrr!)
Buna dispozitie a fost nelipsita pe intreaga durata a taberei, atat in timpul activitatilor, a excursiilor, cat si in timpul orelor de gramatica.

Lasa un comentariu