Tabara Eforie Nord 2014 – impresii si amintiri

Tabara de anul acesta- real succes

Iată că şi anul acesta a avut loc tabăra de le Eforie Nord, tabără organizată de Mara Study Turism in colaborare cu scoala din Germania

Ca supraveghetor şi organizator, pot spune că şi anul acesta tabăra a fost un real succes, fiind structurată pe 3 perioade, începând cu data de 12 iulie şi luând sfârşit pe data de 12 august, cuprinzând 3 grupe diferite de copii (de naţionalitate germană şi română).

Cazarea

Cazarea s-a realizat în incinta Complexului Marea Neagră, localizat în Eforie Nord, un complex mare, cu spaţiu verde, plin de râsetele şi veselia copiilor ce ne încăzeau ziua, pe lângă soarele nelipsit pe întreaga perioadă.

Cursuri de engleza si distractie

Deşi este o tabără, aceasta are ca scop pe lângă activităţi distractive şi jocuri interactive şi cursuri de limba engleză, care se desfăşoară în prima parte a zilei, de la 9:30 până la 13:00. Cum era de aşteptat, copiii au început să se plângă că ar vrea vacanţă nu învăţat (tipic, nu?), însă când au văzut despre ce este vorba, au lăsat garda jos şi au început să participe interactiv la orele distractive de engleză.

Plaja

Plaja a fost un adevărat divertisment zi de zi, reprezentând cea mai bună modalitate de a petrece timpul liber (mai pe plajă, mai în apă, mai la un volei, mai cu banana boat, mai la un Aqua Park, mai la un porumb fiert vândut în rime, mai într-o saltea şi tot aşa).

Excursii la Constanta si la Vama Veche

Anul acesta am hotărât să avem 2 excursii principale: Constanţa şi Vama Veche.
Având noroc de vreme frumoasă de fiecare dată când programam câte o excursie, nu am reuşit, deşi am încercat cu zăhărelul, să-i convingem pe copii să meargă la Muzeul Nautic din Constanţa sau la cel de istorie, aşa că ne-am cocoţat în Moscheea Mahmudiye (cea mai mare moschee din Constanţa), de unde am observat măestria Portului şi a întregului oraş, arătând cu degetul spre următoarea destinaţie.
Nici Acvariul nu ne-a scăpat şi nici celebrul Casino nu a scăpat de bliţurile aparetelor noastre de fotografiat.

Shopping versus parc/hidrobicicleta/ biliard

Punctul culminant a fost răcorirea după o arşiţă într-o zonă superbă, îngrădită de digurile lungi ale Constanţei, unde apa era de o culoare azurie şi liniştită din cale afară.
Când spui fete, te gândeşti clar şi imediat la shopping, nu? Cam da…fiindca fetele noastre erau incredibil de entuziasmate şi nerăbdătoare să prindă locul la coada unui magazin din cel mai apropiat mall, aşa că na. Trebuia să le facem pe plac, fiind într-un număr majoritar. Bineînteles că nici băieţii nu s-au lăsat mai prejos, găsindu-şi fiecare câte o ocupaţie: mers pe bicicletă prin parc, pe hidrobicicletă pe lac şi jucat biliard. Aşasar, băieţi, ştiţi ce aveţi de făcut de acum încolo când ieşiţi cu fetele la shopping (GOOD LUCK). 😀

Concert folk si scuba diving

Excursia din Vamă a fost o reală plăcere pentru toată lumea, fiind plăcut impresionaţi de concertul folk la care am luat şi noi parte. O altă reală încântare a fost descoperirea programului de scubba diving din Vamă, care ne-a stârnit curiozitatea.

Jocuri la ceas de seara

Activităţile de seară din incinta campului au fost nespus de distractive, deoarece după fiecare concurs promovat, copii erau răsplătiţi cu pepene roşu şi galben, îngheţată sau prăjituri. Deşi sună a şantaj, trebuie să recunosc că a fost cea mai dulce concurenţă la care am luat parte şi un mod foarte bun de a-i motiva pe toţi după o zi plină.
Jocurile au fost diverse, de la Capture the Flag, Guess how am i, remy, face painting, friendship jeweliers, find someone who, the murder, know me in 5 minute, elasticul, baking competition (baklavale, salam de biscuiţi şi cookies) etc. până la poveşti de groază şi foc de tabără cu sandwish-uri de biscuiţi cu bezele.

“O experienta minunata”

Pentru mine, o persoană căreia îi place să-şi petreacă timpul cu copii şi adolescenţii, a fost încă o experienţă minunată, deşi m-au mai supărat din când în când, am şters cu buretele şi am luat-o de la capăt, creând legături strânse între mine şi ei şi sper că mai ales între ei.

Multumirea si fericirea copiilor – cea mai mare rasplata

Aş minţi dacă aş spune că a fost uşor să am grijă de atâţia copiii, toţi cu propriile cereri şi personalităţi cât mai diferite de adolescenţi în formare, însă satisfacţia pe care am avut-o, văzându-i fericiţi şi mulţumiţi de tot ceea ce am putut să le oferim, a fost şi este înzecit mai mare decât orice dispută.
Vă pup copii şi vă aştept la următoarea tabără!

Lasa un comentariu