Tabara Teatru si Pictura. Amintiri 2014

Tabara Teatru si Pictura. Amintiri 2014
Impresii de la mama lui Filip

Filip, baiatul meu in varsta de 16 ani a fost entuziasmat de ideea unei tabere de teatru si pictura. Desi intrase la un liceu de arta la Tonitza, era foarte interesat de “partea cu teatrul”.  Avea retineri, engleza lui “a little rusty” se incapatana sa se desprinda de gandurile care i se imbulzeau in minte. Ii placea ideea ca totul se petrecea  in engleza, era curios daca are vreun gram de talent, trebuia sa se convinga daca poate face fata. Era prima zi, totul era frumos, intalnirea cu ceilalti copii, coordonatorii, locul superb unde aveau sa-si petreaca poate cele mai frumoase clipe din vacanta de trecere de la gimnaziu la liceu, cazarea in casutele de le malul lacului, primirea prietenoasa a organizatorilor…”viitorul suna bine, Maa”

La inceput stingher, pana in momentul cand a vazut ca “profii” vorbesc clar si cald, ca sunt haiosi si veseli, ca ii privesc ca pe egalii lor, totul era firesc, prietenos si mai ales, ceea ce spuneau acesti oameni era foarte interesant, erau “profy”… Engleza a inceput sa curga uns, odata cu indepartarea ultimei urme de stinghereala.

Incet, incet acesti copii au capatat siguranta de sine si curajul de a da tot ce este mai bun

Am inteles ca se simteau bine, in largul lor si mai ales empatizau intre ei, deveneau treptat o familie.

Am urmarit discret felul in care coordonatorii interactionau cu acesti copii si mi-a parut rau ca nu mai sunt copil intr-o tabara ca aceasta. Se distrau, dar si lucrau serios la invatatea rolurilor, la perfectionarea dictiei, a intonatiei; Nico le imprima ritmul, le imprima dragostea pentru teatru, le arata cum sa respire, cum sa transmita, cum sa pronunte replica si cum sa fie increzatori in ceea ce fac.

Incet, incet acesti copii au capatat siguranta de sine si curajul de a da tot ce este mai bun, de a se exprima liber si frumos si de a se exterioriza.

As putea spune ca aceasta experienta a influentat pozitiv actiunile ce au urmat ale fiului meu. In liceu a fost selectat pentru un curs de teatru, a tinut legatura cu minunatii prieteni pe care i-a intalnit in tabara, exprimarea in limba engleza a devenit fireasca si eleganta, a invatat “one more time” ca orice este posibil, ca daca vrei poti sa te autodepasesti, daca iti ridici sus propria-ti stacheta.

Aceste Tabere Educationale ori ca sunt tabere in strainatate, ori ca sunt tabere in Romania, aduc numai beneficii copiilor nostri care absorb cu multa placere si bucurie cunostinte…daca stii cum sa le combini cu distractia, bucuria de a avea prieteni, recompensa lucrului bine facut.

Echipa Mara Study stie foarte bine sa armonizeze aceste lucruri, totul pare usor, amuzant, coordonatorii sunt cool, iar invatatul unei limbi straine este “piece of cake”….

Andreea, mama lui Filip

Feedback de la Nico – coordonator Teatru

Once again, I have throughly enjoyed working alongside Mara Study Turism with my Theatre company BÉZNĂ Theatre to create the educational program “English through theatre”, this year with the acceptionally talented artist Andreea Gheorghiu who ran a series of painting sessions which really contributed to the students’ openness not only to the potential of art but also to their own lives. This year one of the students said something to me which really stuck with me. She said ‘People say that society can function without art. That art is a luxury they say but what would there be to watch on television after a horrible day at work if there were no actors? Where would people go to eat and celebrate if there were no chefs? Where would people live if there were no architects?’ the list could go on and on. Mara Study Turism is a very important company because it recognises the importance of art to us all whether we know it or not. Art is education. I believe this and I have seen proof both last year in Râșnov and this year in Brănești. The children left the camp more free, more open and more passionate for life.

Director Nico Vaccari – theatre coordinator 

BEZNA Theatre

Feedback de la Andreea – coordonator  Pictura

O saptamana sub semnul artelor greu de eliminat din “albumul meu de amintiri frumoase” care are un loc bine ales pe sertarul cel mai de sus al sufletului meu. In culori calde si multa lumina au fost invaluiti acesti copii talentati, plini de viata, pasionati, veseli si sinceri si nu in ultimul rand, foarte inteligenti si inventivi. Copiii acestei lumi, daruiti cu puteri nebanuite de asimilare si multiple calitati, m-au surprins in cel mai placut si frumos mod. A fost o mare bucurie sa intineresc alaturi de ei, sa retraiesc anii de liceu, sa impartim aceleasi secunde de creatie, sa invatam impreuna sa punem culoare si lumina pe panza si in viata, sa ne bucuram de ceea ce primim si de ceea ce putem oferi.
Mi-a placut sa lucrez cu acesti copii, prietenii mei de acum, pe care i-am indragit si de care deja imi este dor si am simtit ca si lor le-a placut aceasta tabara de sfarsit de vacanta. Sper sa ne revedem curand sis a continuam lectiile de pictura.
Dragi parinti, toata stima pentru educatia oferita copiilor dumneavoastra..
Pasiunea lor se vede din aceste imagini pe care le voi atasa site-ului.
Cu mare drag,
A voastra, Andreea Gheorghiu HeART

 

Lasa un comentariu