Cursuri limbi straine adulti. Informatii generale

Evaluare nivel limbi straine
Evaluare nivel limbi straine
- Toate tarile
Tematica: Criterii de autoevaluare. Tipuri de cursuri de limbi straine: generale, intensive, pregatire examene pentru certificari, individuale, de specialitate.
Tip curs: limba engleza, limba franceza, limba italiana, limba germana, limba spaniola, limba araba, limba chineza, limba japoneza
Varsta: 16 + ani
Perioada: 22/08/2019 - 31/08/2020
Cazare: Rezidenta, Familie gazda, Apartament, Hostel, Hotel
Tarif: de la 175 EUR /curs/1 saptamana


Cursuri limbi straine adulti. Informatii generale legate de autoevaluarea nivelului lingivistic in raport cu nivelul dorit, criterii de referinta, tipuri de cursuri.

Cursuri limbi straine adulti. Informatii generale

Cursuri limbi straine adulti – Autoevaluarea nivelului limbii straine si durata cursului pentru nivelul lingvistic dorit

Toate cursurile incep printr-un test de evaluare a studentilor privind nivelul de  cunostinte a limbii care se doreste a fi studiata, dupa care studentii vor fi repartizati la clasa corespunzatoare nivelului fiecaruia.

Cu toate acestea, inainte de alegerea cursului si inainte de plecare este recomandat sa va faceti o autoevaluare pentru a sti la ce nivel sunteti si cat timp trebuie sa studiati pentru a ajunge la nivelul dorit.

Tabelul de mai jos va poate ajuta in acest sens.

Tabelul este bazat pe structura unui curs intensiv de 30 de lectii pe saptamana, durata unei lectii fiind de 45 de minute, iar rezultatele pot varia in functie de abilitatile personale, varsta, experienta anterioara, etc).

Tabel cursuri limbi straine adulti  – durata recomandata
DURATA RECOMANDATA A CURSURILOR
       Nivel

         dorit

Nivel

Curent

C2:

Stil personal

C1:

Fluent

B2:

Prezentare si negociere

B1:

Nivel avansat

A2:

Participare la conversatii

A1: Conversatie de baza
Profesionist 2

saptamani

Avansat 2 4

saptamani

2

saptamani

Avansat 1 6

saptamani

4

saptamani

2

saptamani

Intermediar 12

saptamani

6

saptamani

4

saptamani

2

saptamani

Elementar 24

saptamani

12

saptamani

6

saptamani

4

saptamani

2

saptamani

Incepator 48

saptamani

24

saptamani

12

saptamani

6

saptamani

4

saptamani

2

saptamani

Zero 48

saptamani

24

saptamani

12

saptamani

6

saptamani

4

saptamani

Cursuri de limbi straine adulti – Prezentare nivelurilor comune de referinta

Cadrul European Comun de Referinta pentru Limbi Straine (CEFR) reprezinta o orientare utilizata pentru a descrie progresele celor care studiaza limbi straine. Principalul sau obiectiv este de a oferi un cadru pentru metode de evaluare care se aplica tuturor limbilor din Europa.

CEFR consta intr-o scala cu sase niveluri corespunzatoare diferitelor abilitati lingvistice, impartite in 3 categorii mari: utilizatorul de baza (A1-A2), utilizatorul independent (B1-B2) si utilizatorul experimentat (C1-C2). Detalii despre acestea gasesti si AICI!

A1 (Utilizator elementar) 

Poate sa inteleaga si sa utilizeze expresiile familiare si cotidiene, precum si enunturi foarte simple care vizeaza satisfacerea nevoilor concrete. Poate sa se prezinte sau sa prezinte pe cineva, poate sa-i puna întrebari unei persoane privitor la ea, de exemplu, despre locul de trai, relatiile, lucrurile care-i apartin etc. Poate sa raspunda la acelasi fel de întrebari. Poate sa comunice într-un mod simplu, daca interlocutorul vorbeste lent si clar si este cooperativ.

A2 (Utilizator elementar) 

Poate sa înteleaga fraze izolate si expresii folosite frecvent care tin de domeniile prioritatilor sale nemijlocite (de exemplu, informatii personale si familiale simple, cumparaturi, anturajul apropiat, munca). Poate sa comunice in cadrul unor sarcini simple si obisnuite care nu cer decat un schimb de informatii simplu si direct despre subiecte familiare si obisnuite. Poate sa descrie cu mijloace simple studiile sale, anturajul sau apropiat si sa evoce subiecte care corespund nevoilor sale imediate.

B1 (Utilizator independent) 

Poate sa inteleaga elementele esentiale cand este folosit un limbaj clar si standard si cand este vorba despre lucruri familiare privitoare la munca, scoala, timpul liber etc. Poate sa se descurce in majoritatea situatiilor survenite in timpul unei calatorii in tara sau regiunea unde este vorbita limba-tinta. Poate sa produca un discurs simplu si coerent despre subiecte familiare din domeniile sale de interes. Poate sa relateze un eveniment, o experienta sau un vis, poate sa descrie o speranta, sau un scop si sa expuna pe scurt motivele sau explicatiile unui proiect sau ale unei idei.

B2 (Utilizator independent)  

Poate sa inteleaga continutul esential al subiectelor concrete sau abstracte intr-un text complex, inclusiv al unei discutii tehnice privitoare la specialitatea sa. Poate sa comunice cu un anumit grad de spontaneitate si fluenta, încat conversatia cu un locuitor nativ sa fie lipsita de tensiune pentru ambii interlocutori. Poate sa se exprime cu claritate si detaliat asupra unei game largi de subiecte, poate sa-si expuna parerea asupra unui subiect de actualitate si sa expuna avantajele si inconvenientele diferitelor posibilitati.

C1 (Utilizator experimentat) 

Poate sa inteleaga o gama larga de texte lungi si complicate si sa sesizeze semnificatiile implicite. Poate sa se exprime spontan si fluent, fara a fi obligat sa-si caute cuvintele. Poate sa utilizeze limba cu eficacitate si suplete in viata sociala, profesionala sau academica. Poate sa se exprime pe marginea unor subiecte complexe cu claritate, intr-un mod bine structurat si sa controleze instrumentele de organizare, structurare si coeziune ale discursului.

C2 (Utilizator experimentat) 

Poate sa inteleaga practic fara efort tot ceea ce citeste sau aude. Poate sa restituie anumite fapte si argumente din diverse surse scrise sau orale, rezumandu-le in mod coerent. Poate sa se exprime spontan, fluent si cu precizie si sa distinga nuantele fine de sens ale subiectelor complexe.

Cursuri limbi straine adulti – Tipuri de cursuri

In functie de scopul calatoriei dvs, in strainatate, dedicate studiului intens, obtinerii unor certificari lingvistice, imbunatatirii abilitatilor de comunicare sau pur si simplu a unei vacante in care doriti sa imbinati utilul cu placutul, puteti alege cursul care vi se potriveste.

Exista o gama diversa de cursuri, fiecare lectie avand o durata de 45 de minute:

  • cursuri tip vacanta (2 lectii/zi, 5 zile/sapt);
  • cursuri standard (4 lectii/zi, 5 zile/sapt);
  • cursuri intensive (6 lectii/zi, 5 zile/sapt);
  • cursuri in mini-grup (4 lectii/zi, 5 zile/sapt): studentii lucreaza in grupuri de max. 6 persoane, alocandu-se mai mult timp nevoilor individuale ale fiecaruia din ei;
  • cursuri business (6 lectii/zi, 5 zile/sapt): este ideal pentru studentii si profesionistii

care au nevoie sa foloseasca termeni de afaceri in comunicarea zilnica si se combina 4 lectii standard cu 2 lectii legate de business, in decursul unei zile;

  • cursuri individuale: este cea mai intensiva si mai eficienta metoda de invatare a

unei limbi; formatul este determinat de nevoile fiecarui student, iar orele de studiu sunt flexibile;

  • cursuri pentru pregatirea examenelor (4 lectii/zi, 5 zile/sapt, minim 12 sapt):
  • cursuri special pentru limbajul in diferite domenii profesionale: juridic,

medical, energetic, artistic, profesori

  • cursuri speciale de arta, design, actorie, regie, teatru, film, fotografie, moda, comunicare,

Cursuri in casa propriului profesor – Aceste cursuri au un caracter individual si eficienta maxima, atentia profesorului fiind concentrata asupra necesitatilor lingvistice ale studentului. Convietuirea in aceeasi casa este de asemenea un mare avantaj, comunicarea in limba straina avand loc pe tot parcursul zilei, in timpul meselor si a altor activitati desfasurate impreuna.

Pentru oferta completa de curs de limba straina in destinatia dorita, contacteaza-ne!