Tabara de Echitatie – Portugalia – O experienta unica!

Tabara de echitatie Portugalia
Tabara de echitatie Portugalia
Portugalia - Barcelos
Tematica: Antrenamente de echitatie cu profesori de top. Cursuri pentru orice nivel, de la incepator la avansat. Activitati de agrement, recreere & sport.
Tip curs: Sport
Varsta: 8 - 11 ani; 12 - 14 ani; 15 - 18 ani
Perioada:
06/01/2023 - 23/12/2023
06/07/2023 - 29/07/2023
Cazare: Hotel
Tarif: 3000 EUR /tabara/2 saptamani


Tabara de echitatie din Portugalia se adreseaza copiilor cu varste intre 8 si 18 ani, pasionati de calarie si care doresc să se antreneze la un nivel profesionist.  Antrenamentele de înaltă calitate, sustinute de o echipă internațională de profesionisti, se adreseaza călăreților de toate nivelurile.

Centrul de echitatie din Portugalia gazduieste peste 115 cai, a caror bunastare este primordială și prioritara. Centrul are o selectie de cai potriviti pentru fiecare dintre nivelurile calaretilor, de la începători la avansati. Pentru satisfactia copiilor, instructorii se vor stradui sa gaseasca pentru fiecare călăreț calul potrivit, pe baza informatiilor obținute de la student in timpul sesiunii initiale, in care se discuta despre experiențele lor anterioare, precum și despre obiectivele lor pentru restul taberei, pentru a găsi calul perfect!

Tabara de echitatie in Portugalia – O experiență unica!
Locatie

Tabara are loc in Barcelos, in Portugalia, considerată a treia cea mai sigură tara, în clasamentul mondial.

Barcelos este un oraș sigur și prietenos, situat in districtul Braga, in regiunea de nord și sub-regiunea Cávado.

Mai multe detalii despre oras, puteti gasi AICI!

Sosirea & Plecarea din tabara

Transferurile de la / la aeroport sunt incluse si asigurate de catre organizator. La aeroportul de destinatie, Porto, unul dintre reprezentantii scolii ii va astepta pe studenti, imediat dupa zona de preluare a bagajelor. Ulterior, acestia vor fi transportati in tabara cu un autobuz, la aproximativ 40 de kilometri nord de aeroport. Este recomandat ca sosirile in tabara sa se faca intre 9:30 – 16:00.

În ziua plecării, autobuzul va face mai multe călătorii de la cazare la aeroport, pentru a minimiza timpul de asteptare al copiilor in  aeroport. In cazul in care va achizitionati propriile bilete de avion, va  rugam sa tineti cont ca este recomandata plecarea din tabara dupa ora 16:00.

 

Cazare

Cazarea se face in hotelul Axis Ofir Beach Resort, in camere duble, cu baie proprie.

Ofir Beach Resort este un hotel de 4 stele situat între plajele cu nisip auriu și apele limpezi ale râului Cávado. Hotelul este format din 191 de camere și apartamente moderne, toate dotate cu baie completă, aer condiționat, TV prin satelit, telefon direct, minibar și balcon.

Panorama este spectaculoasa, hotelul fiind situat langa Parcul Natural protejat Litoralul de Nord.

Masa

Se ofera pensiune completa, mic-dejunul si cina fiind servite la restaurantul hotelului. Pranzul, gustarile de dimineata si dupa-amiaza vor fi servite la restaurantul taberei.

Restaurantul are vedere la plaja si la Oceanul Atlantic. Aici veti putea gusta preparate din bucătăria portugheză regională și fiecare masa va fi un spectacol, avand vedere catre dunele de nisip din apropiere.

Facilitati centru de echitatie

4 arene interioare, 3 arene exterioare, bar, restaurant, horses walker, circuit pentru plimbări cu cai și trăsura, paddocuri, magazin de obiecte echitatie, zone de recreere

Tabara de echitatie in Portugalia – Detalii curs de Echitatie

La sosirea in tabara, studentii vor participa la turul de introducere in program, vor fi impartiti pe grupe de varsta si isi vor selecta nivelul de cunostinte in acest sport. Scoala ofera cursuri pentru toate nivelurile: incepator, novice, intermediar, experimentat. Fiecare grupă este formată din aproximativ 25 de copii cu naționalități diferite si dispune de monitori permanenti 24 ore/zi.

Cursul se desfasoara la Centrul Ecvestru din Esposende, la 5 minute de hotel, avand o intindere de 98 de hectare. Centrul are un numar de 100 de rulote, echipate cu facilitatile necesare. Lectiile de echitatie au loc, in general, dimineata, intre 9:30 – 12:30 si sunt susutinute de o echipă internațională de instructori de top și personal de sprijin. Fiind o tabara internationala, la centru exista instructori vorbitori de engleză, franceză, chineză, germană, spaniolă și portugheză.

Pentru a delimita nivelul de competenta, scoala se raporteaza la succesiunea abilităților conform schemei de pregătire a Federației Ecvestre Portugheze și, de asemenea, a Grupului Internațional pentru Calificări Ecvestre (IGEQ).

 • nivel 1, incepator: Fără experiență, dar cu dorinta de a învăța
 • nivel 2, novice: Ati participat la cateva lectii de mers, galop, trap in interiorul unei arene
 • nivel 3, intermediar: Ai fost/Esti proprietarul unui cal sau ai participat la competiții locale. Poti sa calaresti calul in compania altor calareti. Poti trece cu usurinta prin urmatoarele probe: mers, trap, galop și saritura peste mici obstacole
 • nivel 4, intermediar spre experimentat: Ai experiență și poți controla un cal, cu încredere, la orice pas
 • nivel 5-7, experimentat:  Ai experienta in lucrul cu caii, calaresti zilnic sau ai concurat la competitii de nivel național sau internațional. Studetii experimentati trebuie sa selecteze la ce disciplina doresc sa participe: Sărituri sau Dresaj.

 

Obiective si Metode de certificare

La sfarsitul taberei, fiecare nivel este certificat printr-un examen final (opțional, dacă călărețul este capabil să-l sustina). Formatul cursului este planificat pentru a atinge obiectivele fiecăruia dintre urmatoarele niveluri de echitație:

 • Nivelul 1 – Începator

Mișcări: mers, trap și galop
Obiective principale: echilibru, conexiune la mișcare, exerciții de mobilitate, poziție și scaun.
Metodă de certificare: boltire practică

 • Nivelul 2 – Novice

Mișcări: mers, trap și galop. Examen autonom în șa
Obiective principale: mers liber (pe diagonală sau buclă), trap (șezând, ridicându-se, cerc, schimbarea mâinii pe diagonală, cerc de întindere), galop (cercuri, tranziții la trap pe diagonală).
Metoda de certificare: Curs de dresaj simplificat + îngrijirea cailor

 • Nivelul 3 – Intermediar

Abilități pre-competitive
Obiective principale: Cunoștințe teoretice de bază, pregătirea calului pentru antrenament, curs de dresaj și sărituri.
Metoda de certificare: Test teoretic + Îngrijirea cailor + Dresaj P1 + Sărituri de 50 cm

 • Nivelul 4 – Intermediar spre Experimentat

Abilități competitive
Obiective principale: Cunoștințe tehnice teoretice, pregătirea calului pentru competiție, performanță la cursul de dresaj și sărituri
Metoda de certificare: Test teoretic + Îngrijirea cailor + Dresaj P3 + Sărituri de 1 m

 • Nivelul 5 – Avansat

Abilități competitive 2
Obiective principale: Cunoștințe teoretice aprofundate, managementul cailor pentru competiție, performanță la cursul de dresaj și sărituri.
Metoda de certificare: Test teoretic + Îngrijirea cailor + Dresaj E1 + Sărituri de 1,1 m

Program de activitati variat

Dimineata, activitatile se bazeaza pe componenta ecvestra a taberei, iar dupa-amiaza, scoala organizeaza o mare varientate de activități de agrement, recreere și sport.

 

La hotel, exista o echipă de divertisment zilnic, care se asigură că activitățile de seară sunt pline de viață și distractive.

Exemple de activitati:

 • bowling
 • canotaj
 • banana boat
 • karaoke
 • sesiuni de piscina
 • skating
 • surf
 • jocuri pe plaja
 • vizite la ferma
 • hiking
 • karting
 • golf
 • catarare in copaci
 • foc de tabara
Ingrijire medicala

In caz de accidentari, pentru cazurile usoare, clinica medicală din tabara, impreună cu o asistentă medicală certificată, vor oferi copiilor ingrijirea necesara, in mod confidential, pe toata durata activitatilor de zi. Ingrijirea poate include si administrarea de medicamente. Asistența medicală este inclusă în pachetul taberei. În caz de urgență, copiii vor primi ajutor specializat rapid:

 • un monitor cu pregătire în prim ajutor și RCP
 • servicii medicale de urgență a Spitalului Barcelos, situat la 5 minute de cazare și la 10 minute de centrul de echitație

 

——————————————————————–

 

TABARA DE ECHITATIE INDIVIDUALA CAS (Creativitate, Activitate, Servicii)

Aceasta tabara este disponibila tot timpul anului in sesiuni de cate o saptamana, denumite programe CAS.

Varsta: 10 – 18 ani

Programul CAS înseamna

Tabara de Echitatie - Portugalia
Tabara de Echitatie – Portugalia
 • Creativitate: arte, învățarea de noi abilități, crearea de proiecte și activități
 • Activitate: activitate fizică, transpirație (nu doar pentru că este cald!)
 • Serviciul a face ceva pentru alții, ceva ce ei nu pot face pentru ei înșiși, nu pot accesa sau nu și-l pot permite

Programul CAS este un program de îmbogățire a curriculum-ului școlar care se concentrează pe sport, terapie, timp liber și dezvoltare personală. Activitățile reprezintă o oportunitate excelentă de a promova abilitățile intelectuale și sociale ale elevilor, prin învățare privilegiată, într-un context ecvestru.

Studenții vor fi implicați în aproximativ 20 lectii/saptamana, participând la o varietate de activități, în jurul celor 3 teme: stilul de viață al calului, călăria și terapia asistată cu ecvine.

Obiective generale

Tabara de Echitatie - Portugalia
Tabara de Echitatie – Portugalia
 • Stil de viață al calului: studentii vor stimula simtul responsabilității și angajamentului față de animal și vor dezvolta cunoștințele practice de a ști cum să îngrijeasca, pregateasca si sa intretina un cal.
 • Călărie: lecții de echitație, de la începători la călăreți avansați.
 • Terapie asistată cu ecvine: sesiuni de constientizare sociala pentru a oferi studenților abilități, obiective și sarcini care vizează o mai bună înțelegere a grupurilor defavorizate și a serviciului comunitar.

Programul se desfasoara pe toata durata anului, in grupe de varsta:

 • 10 – 14 ani
 • 14 – 18 ani

 

———————————————————————————

 

Tabara de echitatie in Portugalia – Tarife
 • Tarif sesiunea de vara de 2 saptamani, 3000 EUR/2 saptamani/persoana
 • Tarif sesiunea din timpul anului, de o saptamana, 2150 EUR/saptamana/persoana
Serii – tabara 2 saptamani
 • 06/07 – 17/07/2023 – locuri epuizate
 • 18/07 – 29/07/2023

Programe asemanatoare se pot rezerva si pentru parintii care doresc sa-i insoteasca pe copii in tabara. Detalii si tarife la cerere!

 

Tarifele includ:

 • cazare in hotel
 • pensiune completă
 • antrenamente de echitatie
 • transfer de la/la aeroport Porto
 • program de activitati variat
 • echipament pentru cai si casca pentru student
 • certificat de absolvire a cursului
 • asigurare medicala (pentru loviri & accidentari)
 • raport personal student – instructor

Tarifele nu includ:

 • transport avion
 • taxa de inscriere: 120 EUR
 • asigurare de calatorie (pentru imbolnavire)
 • asigurare storno (optionala, dar recomandata)

—————————————————————————–

Locuri limitate, Inscrie-te acum!

 

Pentru informatii suplimentare, contacteaza-ne acum! 

Telefon: 0736.913.866

E-mail: office@mara-study.ro