Tabara Engleza & Mitologie Greaca pentru copii si adolescenti 2023

MITO principala
Grecia - Atena
Tematica: Cursuri de Limba Engleza & Mitologie Greaca. Program variat de activitati. Excursii in orase precum Atena, Delphi, Skopelos, Steni, Lichadonisia.
Tip curs: Limba Engleza, Academic
Varsta: 10 - 18 ani
Perioada: 03/07/2023 - 16/07/2023
Cazare: Campus
Tarif: 1100 EUR tabara/saptamana


Tabara Engleza & Mitologie Greaca 2023 este un program destinat tuturor juniorilor si adolescentilor cu varste cuprinse intre 10 si 18 ani, dornici sa descopere teritoriile mitologice ale Greciei si sa isi perfectioneze cunostintele de limba engleza cu ajutorul profesorilor vorbitori nativi, localnicilor si mixului de nationalitati din tabara.

Tabara Engleza & Mitologie Greaca 2023

Tabara isi propune sa ajute studentii să-și dezvolte cunoștințele, abilitățile și calitățile necesare pentru a-și împlini potențialul atât în viața personală, cât și în cea profesională, distrându-se în același timp la maximum.
Acest lucru îi va ajuta să devină oameni fericiți, încrezători și de succes într-o lume globală, competitivă și în schimbare rapidă.
Programul de vară pentru juniori este tematic, bazat pe mitologia greacă și există un motiv întemeiat pentru asta. Unul dintre beneficiile ascunse ale studierii miturilor grecești este explorarea virtuților. Cu aceste povestiri clasice, liniile dintre comportamentul drept și imoral sunt clare, astfel încât chiar și copiii mici pot recunoaște exemple ale celor 4 virtuți cardinale: prudență, dreptate, forță și cumpătare.

 

Mitologia greacă este studiată deoarece miturile sunt modalități prin care culturile încearcă să explice lumea și să răspundă la întrebările de interes uman.
Dar miturile sunt mai mult decât simple povești și servesc unui scop mai profund în culturile antice și moderne. Miturile sunt povești sacre care explică lumea și experiența omului. Miturile sunt la fel de relevante pentru noi astăzi ca și pentru cei din antichitate. Miturile răspund la întrebări atemporale și servesc drept busolă pentru fiecare generație.

Locatie – Chalkida

La doar 80 km de Atena se afla orasul Chalkida, poarta principală către insula Evia.

Datorită poziției sale geografice strategice, orașul a rămas o răscruce de culturi și idei de-a lungul secolelor. Astăzi, orașul cosmopolit Chalkida, centrul administrativ și comercial al insulei, reprezinta o destinație populară în rândul atenienilor pentru atmosfera linistita, departe de agitatia capitalei.
Chalkida este renumit în special pentru fenomenul mareelor care are loc în Evripos, adică schimbarea rapidă a direcției apei la fiecare șase ore, creată de atracția Lunii. În timpul fiecărei schimbări de direcție, apa se oprește din mișcare timp de aproximativ opt minute. Un loc ideal pentru a urmări acest fenomen unic este Podul Negroponte.

Detalii despre locatie gasesti AICI! 

Cazare

Cazarea se face in camere duble, cu baie proprie. Camerele sunt curatate in fiecare zi.

Masa: Masa se serveste la un restaurant din apropiere și se menține un standard ridicat in ceea ce priveste diversitatea mancarii. Se ofera pensiune completa, cu prânz la pachet în excursiile de o zi.

Nevoile dietetice speciale trebuie comunicate din timp!

Cursuri

Scopul programului Tabara Engleza & Mitologie Greaca nu este doar de a oferi studenților cursuri de limba engleză de calitate excelentă, ci și de a dezvolta abilități de viață, cum ar fi munca în echipă, leadership, încredere în sine, vorbit în public, care îi vor ajuta pe studenți să aibă succes in viitoarea cariera.

Elevii vor sustine un test scris online, inainte de sosirea in tabara, pentru a fi repartizați la clasa corespunzatoare nivelului lor de limba straina, de la elementar la avansat. Numărul maxim de studenți pe clasă este de 12 studenti. Cursul de limba engleza include 30 de lectii/2 saptamani, predate de profesori calificati și experimentati, folosind cele mai recente materiale și metode didactice moderne.

Se pune accent pe creșterea fluenței, îmbunătățirea pronunției, dezvoltarea vocabularului, consolidarea gramaticii și exersarea înțelegerii auditive. La sfârșitul cursului se acordă certificate de prezență dar și rapoarte de progres care oferă o descriere mai detaliată a aptitudinilor fiecarui student.

Sălile de clasă sunt primitoare, confortabile și complet echipate cu cea mai recentă tehnologie. De asemenea, sunt decorate potrivit vârstei pentru a oferi inspirație și confort vizual.

Program de activitati & excursii

Programul complet de activitati include introducere in lumea gastronomiei grecesti, programe speciale de socializare intre studenti si practicarea de sporturi cu profesionisti calificati.

Programul de vizite si excursii include 3 excursii de o zi intreaga si 2 excursii de jumatate de zi/2 saptamani, in care elevii vor descoperi legende si mituri specifice Greciei.

Excursii de o zi intreaga
 • Atena: Conform mitologiei, numele orașului Atena este legat de o rivalitate între zeii antici Poseidon și Atena pentru tutela orașului. Poseidon le-a oferit atenienilor un izvor de apă sărată sau un cal, în timp ce Atena le-a dat un măslin. Atenienii au preferat măslinul, care simboliza pacea și prosperitatea, iar orașul a fost numit, in consecinta, după Atena.
 • Lichadonisia: Conform mitologiei grecești, numele grupului de insule provine de la Lichas, slujitorul lui Hercule. Când soția lui Hercule, Deianira, a devenit geloasă pe iubitul său Iole, Lichas i-a adus lui Hercule cămașa otrăvită a lui Nessus, în numele ei, eroului mitic, provocându-i în cele din urmă moartea. După ce și-a dat seama ce făcuse Lichas, Hercule l-a aruncat în ocean. Atunci Poseidon, zeul mării, i-a transformat ramasitele în mici insule, numite sub genericul de Lichadonisia.
Excursii de jumatate de zi
 • Steni: Un sat inzestrat cu natura bogata, renumit pentru izvoarele, castanii si mancarea buna. Dealurile, pâraiele și stâncile cu culori variate creează un buchet natural frumos. Aceasta este și cea mai verde secțiune din Dirfys, acoperită cu castani, platani, stejari și brazi.
 • Skopelos: Potrivit legendei, Skopelos a fost fondat de Staphylos (struguri, in limba greaca), unul dintre fiii zeului Dionysos și ai prințesei Ariadna a Cretei. Din punct de vedere istoric, în epoca târzie a bronzului, insula a fost colonizată de cretani, care au introdus viticultura pe insulă. Poate din cauza legendei fondării sale de către fiul zeului vinului, insula era cunoscută în toate orașele grecești antice din Marea Mediterană pentru vinul său. O excursie de o zi la Skopelos nu numai că va oferi elevilor șansa de a retrăi unele dintre cele mai bune scene din filmul original „Mama Mia”, dar și de a-si crea câteva amintiri de neuitat.
 • Delphi: Delphi în antichitate era o incintă sacră care a servit drept sediu al Pythiei, oracolul major care era consultat cu privire la deciziile importante în întreaga lume clasică antică. Grecii antici considerau că centrul lumii se află în Delphi, marcat de monumentul de piatră cunoscut sub numele de omphalos (buricul). Delphi și-a luat numele de la Delphyne, șarpele care a trăit acolo și a fost ucisă de zeul Apollo. In alte relatări, șarpele era șarpele masculin Python.

 

Tarife
 • 1100 EUR/saptamana

 

Tariful include: 

 • cazare in campus, in camere duble
 • pensiune completa, cu pranz la pachet in zilele cu excursii
 • curs de 15 lectii engleza/saptamana, bazate pe mitologie greaca
 • program complet de activitati si excursii in orase celebre
 • certificat de participare & raport de dezvoltare
 • test de plasament
 • transfer de la/la aeroport

Tariful nu include:

 • tranport avion
 • taxa de inscriere: 100 EUR
 • bani de buzunar
 • asigurare de calatorie sau storno

Documente necesare:

 • formular inscriere
 • act de identitate
 • declaratie notariala cu acordul ambilor parinti

_______________________________

Nu mai astepta!

Inscrie-te ACUM!

_______________________________

 

Pentru informatii suplimentare, contacteaza-ne!

Telefon: 0736913866

E-mail: office@mara-study.ro