Liceul in strainatate

Liceul in strainatate reprezinta o oportunitate pentru elevii studiosi pentru dezvoltarea personala si pregatirea pentru studiile universitare.

De ce sa studiezi in strainatate?

A studia intr-un alt sistem de invatamant, macar o saptamana si tot constituie o experienta unica cu mari avantaje.

A studia pe termen lung la o scoala din strainatate va aduce beneficii uriase formarii si dezvoltarii tinerilor.

Copiii pot studia in scoli de stat sau scoli private din tari precum: UK, Irlanda, Franta, Germania, Elvetia, Tursia, Cipru, SUA, Canada, etc.

Programele scolare din aceste tari sunt recunoscute ca fiind programe riguroase si complexe, dar care pun accent pe dezvoltarea personala a elevilor si pe orientarea profesionala.

Astfel, la finalul anilor de liceu, elevii vor fi acumulat nu doar numeroase cunostinte teoretice, dar si abilitati practice si isi vor fi dezvoltat capacitatile de socializare, atat de necesare intr-o lume globalizata.

Experienta acumulata urmand liceul in strainatate ofera copiilor punctul de pornire intr-o cariera de succes si o viata implinita!

Liceu privat

Majoritatea liceelor internationale private sunt de tip “boarding school”. Aici elevii invata si locuiesc in campus, alaturi de colegii lor, participa la activitati de grup (artistice, sportive, stiintifice). Ei traiesc ca intr-o adevarata familie numeroasa.

Liceu de stat

In liceele de stat copiii urmeaza programa scolara a liceului public din tara respectiva, alaturi de localnici, vorbitori nativi. Copiii locuiesc in familii gazda care, pe perioada studiului, devin propria familie a copilului.

Cerinte pentru admiterea la studiu in strainatate

  • Nivel avansat de cunoastere a limbii straine in care urmeaza sa studiez. Daca este cazul, pentru a ajunge la acest nivel, exista posibilitatea studierii unei etape pregatitoare ( un trimestru sau un an pregatitor).
  • Situatie scolara buna sau foarte buna in ultimii 2 ani de studiu
  • Maturitate, responsabilitate, deschidere pentru nou

Inainte de inscrierea la un liceu in strainatate, este indicat ca elevii sa experimenteze viata intr-o scoala de vara din tara respectiva.

Liceele din strainatate ofera elevilor numeroase programe academice de vara si scoli de vara tematice. Acestea au ca scop sprijin in intergrarea viitorilor elevi in sistemul de invatamant al tarii respective.

De ce Mara Study Turism?

Mara Study va ofera consultanta educationala pe durata intregului proces, de la alegerea scolii, admitere si pe tot parcursul scolarizarii. Astfel, parintii vor primi informatii despre sistemele educationale, ofertele scolilor potrivite fiecarui copil, explicatii si raspunsuri clare si directe la toate nelamuririle.

Suntem aici pentru a va ajuta sa faceti alegerea potrivita si pentru a va facilita trecerea de la sistemul de invatamant romanesc la cele din strainatate.