Studii în Străinătate: Liceu Particular sau Școală de Stat?

FIECARE REUSITA INCEPE CU DECIZIA DE A INCERCA !

La ce liceu vrem sa ne inscriem anul viitor? Este o alegere grea dar poate influenta categoric viitorul tau de student. Ati luat in calcul si admitere la un Colegiu din strainatate ? Un an academic important trebuie pregatit de pe acum. 

Pentru admiterea la un Colegiu in strainatate 2016-2017  au inceput deja.
Noi va putem sustine cu informatii pretioase, consiliere si medierea relatiei elev-candidat si scoala.

Ce optiuni de a studia in strainatate aveti

Puteti urma cursurile unei scoli de stat cu cazare in familii gazda (daca bugetul alocat este mai mic) sau ale unui colegiu particular (“boarding school” care are campus sau rezidente proprii, dar pentru acestea este nevoie un buget mai mare decat intr-un colegiu de stat)

Majoritatea Liceelor internationale sunt de tip “Boarding School”, ceea ce inseamna ca elevii invata si locuiesc in campus, alaturi de colegii lor, participa la numeroase activitati de grup (artistice, sportive sau stiintifice) si traiesc ca intr-o adevarata familie numeroasa.

Liceele din strainatate ofera de asemenea elevilor lor numeroase programe academice optionale si scoli de vara tematice.

Experienta liceului in strainatate este unica si ii poate oferi fiului sau fiicei dumneavoastra punctul de pornire intr-o cariera de succes si o viata implinita!

Experienta ne-a demonstrat ca, inainte de a se inscrie la un liceu din strainatate, este bine ca elevii sa participe la o scoala de vara intr-un colegiu de renume din tara respectiva, pentru a experimenta personal viata si studiul intr-un campus international.

Probabil ca v-ati pus deja intrebarea:
Poate copilul meu sa studieze la un Liceu de prestigiu in strainatate?


DA, daca indeplineste urmatoarele conditii:
  • Cunoaste foarte bine limba tarii in care urmeaza sa studieze (in cazul in care este necesara o pregatire suplimentara la acest nivel, exista si posibilitatea efectuarii unui trimestru sau a unui an pregatitor)
  • Are o situatie scolara buna sau foarte buna in scoala din tara de origine
  • Este responsabil si deschis la nou
LICEUL DE STAT
Avantajul este ca veti beneficiati de acelasi sistem de invatamant al tarii respective, dar cu costuri mai reduse. Evident, trebuie sa tineti cont de faptul ca vor exista anumite dezavantaje fata de scolile private cum ar fi numarul mai mare de elevi intr-o clasa, facilitati mai putin bune, etc. Cu toate acestea alegerea unei scoli de stat se poate dovedi benefica pentru viitorul academic al copilului dumneavoastra. 

In acest caz cazarea se face in familii gazda ce locuiesc in apropierea scolii, ceea ce inseamna ca si acomodarea la stilul de viata si cultura tarii respective este facilitata de noul camin si noua familie.

Mara Study Turism va ofera consultanta educationala pe durata intregului proces, de la alegerea scolii la admitere si ulterior pe tot parcursul scolarizarii. 

Te putem sfatui ca inainte de a aplica la un liceu in strainatate sa experimentezi sistemul de invatamant din tara respectiva si viata intr-un campus prin participarea la un program de scurta durata de 2, 3 sau 4 saptamani, care se deruleaza in timpul vacantelor scolare.

Programele scolare din tari precum Marea Britanie, Elvetia, Germania, Austria, Italia, Spania. Franta si Canada sau SUA sunt recunoscute ca fiind programe riguroase si complexe, dar care pun accent si pe dezvoltarea personala a elevilor. Astfel, la finalul anilor de liceu elevii vor fi acumulat nu doar numeroase cunostinte teoretice, dar si abilitati practice si isi vor fi dezvoltat capacitatile de socializare, atat de necesare intr-o lume globalizata.


Pentru mai multe detalii click AICI sau contacteaza-ne

Echipa Mara Study este alaturi de voi, tinerii inteligeti si curajosi si va poate ajuta in luarea deciziilor corecte 🙂
 Lasa un comentariu