Liceu in Anglia. Liceu PUBLIC sau Liceul de STAT . Invatamantul englez

Liceu in Anglia
liceu de stat in marea britanie
Liceu in Anglia
Marea Britanie - Toate zonele
Tematica: Liceu public sau liceu de stat in Marea Britanie. Comparatie liceu privat si liceu public
Tip curs: limba engleza
Varsta: 14 - 18 ani
Perioada: 01/08/2019 - 01/08/2020
Cazare: Familie gazda
Tarif: de la 10000 GBP /studiu/an


Liceu in Anglia. Liceu public sau liceu de stat. Programe GCSE, A-Level recunoscute international.  Studiu in Anglia pentru varsta 14 – 18 ani.

Liceu in Anglia. Liceu PUBLIC sau Liceul de STAT . Invatamantul englez

Informatii generale liceu in Anglia

Continuarea studiilor pre-universitare in Anglia la un LICEU DE STAT, reprezinta o varainta mai avantajoasa, bugetul fiind mai scazut. Detalii despre Marea Britanie ca tara gasesti AICI!

Programe disponibile liceu in Anglia
  • GCSE
  • A-Level

Curriculum-ul este acelasi indiferent daca scoala este privata sau de stat. Astfel, toti copiii se vor bucura de calitatea recunoscuta a sistemului de invatamant britanic. La finalul programului ei vor primi o diploma de absolvire.

In cazul unui liceu de stat, studentii  internationali vor studia intr-o clasa cu pana la 25-30 de elevi, vorbitori nativi si vor avea aceleasi drepturi si obligatii ca toti ceilalti elevi. Marea majoritate a colegilor vor fi britanici. Acest lucru inseamna ca nivelul de limba engleza trebuie sa fie cel putin la fel de ridicat ca in cazul admiterii la o scoala independenta.

Avantaje / dezavantaje fata de un liceu privat de tip boarding school

Un liceu de stat prezinta atat avantaje cat si dezavantaje fata de un liceu privat.

Principalul avantaj in constituie costul semnificativ mai redus al participarii la un program educational intr-un liceu de stat. Pentru elevii obisnuiti cu un stil de viata mai independent, un liceu de stat se poate dovedi o varianta mai potrivita. Intr-un boarding school regulile sunt mai stricte. De asemenea, faptul ca elevul va auzi in permanenta exclusiv limba engleza vorbita de catre vorbitori nativi poate fi un avantaj. Este neaprat necesar sa aiba un nivel ridicat de cunostinte de engleza.

In privinta dezavantajelor alegerii unui liceu de stat, putem mentiona: clase cu un numar mai mare de elevi, atentie mai mica acordata elevilor internationali, facilitati putin mai slabe. Alte dezavantaje pot fi:  atitudine usor mai distanta a profesorilor, atmosfera mai putin traditionala decat intr-un boarding school, program extra-curricular mai sarac.

Ce inseamna guardianship?

Legislatia britanica in privinta educatiei mentioneaza ca orice minor care locuieste si studiaza in Marea Britanie trebuie sa aiba un tutore legal. Acest lucru este valabil in cazul in care niciunul dintre parintii sai nu locuieste in tara. Acest tutore legal este responsabil cu siguranta elevului, tine constant legatura cu acesta. Tot el monitorizeaza evolutia scolara si trimite rapoarte periodice parintilor. Serviciul este disponibil 24h/24 pentru a rezolva orice problema poate aparea.

Daca optati pentru un liceu public prin intermediul Mara Study, problema tutorelui este rezolvata. Programele noastre va ofera si acest serviciu astfel incat nu trebuie sa va faceti griji pentru siguranta copilului dvs.

Cazare

In timpul anului scolar, elevul locuieste la o familie gazda. Familiile sunt atent selectionate si monitorizate constant si au experienta in gazduirea elevilor internationali. Astfel puteti avea siguranta ca, odata ajuns acolo, copilul dumneavoastra este pe maini bune!

Inscrierea la un liceu din Anglia presupune mutarea in alta tara, cu obiceiuri si stil de viata foarte diferite de cele din Romania. Trebuie tinut cont de faptul ca, pe intreaga perioada a sederii la familia gazda, copilul trebuie sa respecte regulile casei si sa aiba un comportament adecvat.

Tarif an scolar:  de la 10.000 GBP /an

Tariful include: plasamentul la o scoala de stat din Anglia, taxe de scolarizare, cazare in familia gazda, demipensiune (mic dejun si cina) cu familia gazda, serviciu de guardianship

Tariful nu include: taxa inscriere, bilet avion, manuale si uniforma (daca este necesara), masa de pranz, transport local de la familia gazda la scoala (daca este cazul), activitati si excursii optionale, bani de buzunar (recomandam circa 200 GBP / luna), asigurare medicala

Termen limita inscrieri

Inscrierile pentru licee de stat in Anglia se fac cu minimum 4 luni inainte de inceperea programului. Este necasar pentru a avea suficient timp de derulare a procesului de cautare a unei familii gazda, a scolii potrivite si a procedurii efective de admitere.

In situatii exceptionale, se poate incerca inscrierea la un liceu de stat si cu mai putin de 4 luni inainte.

Va rugam sa ne contactati pentru detalii!

Informatii despre licee si in alte state gasesti AICI!