Greșeli de Evitat în Alegerea Programelor EducaționaleVrei sa iti trimiti copilul singur in tabara si iti este greu sa iei aceasta decizie?


Ce poate fi mai placut si util pentru vacanta copilului dvs decat o tabara educationala in tara sau in strainatate, in locuri frumoase, in campusuri sau in scoli de renume? Tentatiile sunt mari, piata reala si virtuala ofera multiple variante de cursuri in strainatate si tabere in strainatate,

Suna frumos dar oare stii unde sa gasesti ce se potriveste copilului tau? Stii ce criterii sa urmaresti cand vrei sa alegi tabara cea mai potrivita pentru copil?                                                   
Desigur dorinta lui conteaza dar rolul parintilor este acela de analiza si a alege in cunostinta de cauza varianta cea mai buna.

Va trebui sa ceri consultanta educationala unui agent cu experienta, acreditat sa desfasoare aceasta activitate si  care are personal calificat si un mod de operare legal. Acesta te poate indruma catre programul potrivit pasiunilor copilului tau, catre scoala si destinatia cea mai buna.

Internetul nu este intotdeauna cel care va sfatuieste corect. Informatia trebuie verificata atent.

Este firesc sa va puneti intrebari in legatura cu alegerea taberei pentru ca, in aceasta perioada de criza economica au aparut numeroase agentii de turism sau chiar persoane fizice care activeaza in acest domeniu, fara a detine licenta de turism si  asigurare  pentru rambursarea cheltuielilor sau a sumelor achitate in caz de insolvabilitate sau faliment al agentului. 
Au fost numeroase cazuri in care serviciile de turism nu au fost asigurate de catre aceste persoane sau agentii iar clentii au ramas prin aeroporturi, fara a avea biletele de calatorie achitate sau chiar, mai rau, au ramas fara cazare la destinatie.
In turismul educational de calitate nu trebuie sa se intample asa ceva.

Acest produs este un produs scump care implica costuri mai mari decat pentru un produs turistic clasic. Programele educationale sunt mai scumpe decat cele clasice deaorece presupun costuri suplimentare pentru profesorii din strainatate, monitori, supraveghere de specialitate in timpul activitatilor si a excursiilor tematice si asistenta specifica programelor educationale pentru copii.
Din acest motiv preturile foarte mici sau reducerile exagerate pot genera suspiciuni asupra calitatii.


Vrei sa iti trimiti copilul singur in tabara si iti este greu sa iei aceasta decizie?
Nu ai de ce sa te ingrijorezi daca urmezi aceste sfaturi :
  • In primul rand trebuie sa gasesti partenerul de incredere pe mana caruia sa-ti lasi copilul
  • Colaborarea cu o agentie specializata in turismul educational este solutia sigura
  • Daca aceasta are acreditari nationale si internationale este cu atat mai bine, acestea garantand seriozitatea si calitatea personalului
  • Verifica daca are sediu stabil si asigurare impotrva falimentului
  • Verifica daca are experienta necesara sa pregateasca calatoria copilului tau in toate detaliile

Iti recomand ca inainte de a achita contravaloarea unei excursii sau tabere internationale sa soliciti un contract de prestari de servicii si documente fiscale, in plus trebuie sa verifici daca firma/persoana respectiva detine licenta si brevet de turism si in special asigurare pentru insolventa si faliment.

www.mara-study.ro
office@mara-study.ro
tel: 0737.913.866
tel/fax: 021.335.32.41(42)
Lasa un comentariu