Beneficiile Sportului pentru Copii

Beneficiile sportului pentru copii sunt variate și ajută la dezvolare psihică și fizică armonioasă a acestora. Este important ca toți copiii să crească cu deprinderea de a face mișcare, să vină cu plăcere la orele de sport de la școală, să participe la diverse cursuri și concursuri sportive sau tabere pentru copii cu activități sportive.

 

Trei imagini cu copii practicand sport pentru a resimti beneficiile sportului pentru copii

Cele mai importante 10 beneficii ale sportului pentru copii

  1. Sportul le oferă celor mici oportunități naturale și amuzante de a face exerciții fizice în mod regulat, prin joc.
  2. Luând parte la diverse activități sportive, copilul tău va avea șansa de a își perfecționa aptitudinile existente, dar va și dobândi noi abilități.
  3. Jocurile de echipa ajută la dobandirea abilităților de leadership.
  4. Acestea ajută și la dezvoltarea spiritului de echipă și a altruismului.
  5. Copilul tău va cunoaște oameni și situații noi participând la competiții și concursuri. Cu aceste ocazii, va învăța și cum să își controleze mai bine emoțiile în public.
  6. Indiferent de sport, copilul tău va învăța să își depășească propriile limite.
  7. Sportul de performanță implică disciplină, iar aceasta se va reflecta și în alte aspecte ale vieții copilului tău.
  8. Devenind din ce în ce mai bun, acesta va căpăta o încredere în sine mai ridicată. Dar va căpăta și șansa de a juca sub îndrumarea antrenorilor profesioniști.
  9. Sportul îl va ajuta pe copilul tău să conștientizeze victoria și înfrângerea.
  10. Probabil cel mai important beneficiu al sportului pentru copii este contribuirea acestuia la îmbunătățirea sănătății acestuia pe termen lung. În plus, activitățile fizice duc la eliberarea de endorfine în organism, contribuind la starea de fericire a copilului tău.

Desigur, lista cu beneficiile sportului pentru copii poate continua. Noi doar am ales cele mai importante aspecte.

 

Colaj cu trei imagini cu copii si adolecenti alergand

Ce sport i se potrivește copilului meu?

Copilul tău ar trebui să încerce mai multe sporturi pentru a afla ce îi place și ce i se potrivește mai bine. Cel mai ușor își poate da seama participând la diverse cursuri și concursuri sportive sau tabere pentru copii cu activități sportive. Astfel, părinții își pot da seama care este sportul potrivit pentru copilul lor, luând în considerare atât personalitatea copilului, precum și abilitățile sportive și temperamentul acestuia.

Participând la diverse activități sportive, cursuri sau tabere internaționale, copiii au șansa să lucreze cu antrenori specializați care pot descoperi talentele sportive și îi pot sfătui corespunzător. În acest fel, ei pot practica sporturi de performanță, simțind pe termen lung beneficiile sportului pentru copii.

Unii copii au o înclinație nativă pentru sporturile de echipă, în timp ce alții sunt mai confortabili cu actvitățile individuale. Doar încercând divese sporturi copiii își pot da seama ce le place cu adevărat. De exemplu, sporturi precum fotbal, baschet și volei (chiar și tenis!) sunt mai potrivite pentru un copil înclinat spre sporturile de echipă, pe când sporturi precum scrimă, karate, dans, înot și yoga sunt pentru un copil care preferă sporturile individuale.

 

Colaj cu trei imagini cu copii practicand sport

Alege o tabără de vară cu activități sportive!

Nu ezita să cauți pentru copilul tău o tabără de vară cu activități sportive, pentru ca acesta să simtă beneficiile sportului pentru copii cât mai curând.

Taberele de sport internaționale reprezintă pentru copilul tău șansa de a practica sportul preferat alături de copii din întreaga lume. Pe lângă beneficiile sportului pentru copii, taberele internaționale au avantajul de a ajuta la îmbunătățirea considerabilă a nivelul de limba engleză, într-un timp scurt.

În taberele Mara Study Turism, activitățile sportive au loc zilnic, în sesiuni de minim 3 ore după-amiaza și o oră seara/ Întotdeauna, aceste activități sunt coordonate de profesori specializați. Unele tabere includ și cursuri de limbă straină, dar și o serie de acivități sociale și artistice, precum și competiții. Atelierele sunt menite să îi facă pe copii să relaționeze și să se integreze mai ușor, având o puternică tentă de autoeducare.

 

Agenția Mara Study Turism oferă o gamă variată de tabere sportive. Poți alege să îți trimiți copilul să joace:

Fotbal

Copilul tău va avea șansa de a juca fotbal alături de profesioniști, la Școala de Fotbal Chelsea FC, în Anglia.

 

Tenis

Copilul tău poate să învețe și/sau să își perfecționeze jocul în cadrul celor mai bune școli de tenis din Europa.

 

Rugby

Dacă rugby-ul este pasiunea fiului tău sau fiicei tale, poți alege să practice acest sport alături de Sale Sharks, una dintre cele mai bune echipe de rugby din Anglia.

 

Baschet

Copilul tău poate păși pe urmele legendarilor campioni Larry Bird și Paul Pierce, în Boston.

 

Sporturi de apă și sporturi extreme

Pentru a-i încuraja spiritul aventurier, poți alege să îți trimiți copilul să practice surf, navigație și sporturi extreme în Europa. Desigur, toate activitățile se vor desfășura în siguranță deplină!

 

Cum îmi pot înscrie copilul într-o tabără sportivă internațională?

Dacă dorești să alegi programul potrivit copilului tău, contactează-ți consultantul educațional cât mai curând!

Lasa un comentariu