Liceul în străinatate, primul pas spre o carieră de succes!

Dorești să îți continui studiile urmând liceul în străinătate? Experiența liceului în străinătate este unică și îți poate oferi punctul de pornire în cariera de succes mult visată! Iată ce trebuie să știi dacă vrei să studiezi la un liceu în străinatate!

 

Școlile din străinătate

Școlile din străinătate oferă un mediu academic riguros, bazat pe dezvoltarea educațională și personală a elevului. În plus, elevii beneficiază de facilități deosebite, activități extracuriculare diverse și sprijin în plasarea ulterioară la universități de elită din întreaga lume.

De-a lungul timpului, Mara Study Turism a oferit consultanță pentru copiii care au decis, împreună cu părinții lor, să își continue studiile urmând liceul în străinătate. Printre acestea amintim școli de prestigiu din țări precum Anglia, Germania, Elveția, Franța sau SUA, atât în școli private de tip boarding school, cât și în școli de stat.

 

Viața de elev la un liceu în străinătate

Mii de copii au descoperit, prin intermediul Mara Study Turism, avantajele sistemelor de învățământ occidentale și ale vieții de student în campusurile moderne. La liceul din străinătate ales, ei și-au făcut prieteni noi, și-au învins timiditatea și au învățat să se descurce singuri.

Aceste experiențe s-au dovedit foarte utile în cadrul procesului lor de maturizare, mulți dintre ei alegând să urmeze un program de facultate în străinătate. Copiii pot urma în străinătate programe scurte de 2 luni, un trimestru, un semestru, un an academic sau pe întreaga perioadă a liceului.

Această decizie de a urma un program academic în străinătate, într-un sistem nou de învățământ, trebuie luată în cunoștinta de cauză. Mutarea într-o țară străină pe o perioadă îndelungată implică probleme de adaptare și schimbări majore în stilul de viață și în formarea ulterioară personală și profesională a copilului!

 

Întrebări frecvente

Care sunt cerințele pe care un copil trebuie să le îndeplinească dacă își dorește să studieze la un liceu de prestigiu în străinătate?

Copilul tău trebuie să:

 • dorească cu adevarat să studieze într-o altă țară și într-o altă limbă;
 • cunoască foarte bine limba țării în care urmează să studieze;
 • dețină o situație școlară bună sau foarte bună (performanțe școlare);
 • conștiențizeze că va intra într-un alt sistem de învățământ.

 

Ce alte condiții trebuie să mai indeplineasca elevul?

Elevul ar trebui să fie:

 • matur, responsabil, serios, ambițios, flexibil și deschis către nou (trăsături necesare adaptării vieții la internat sau la o familie gazdă);
 • pregătit să întâmpine provocările care vor apărea pe parcurs, fiind departe de casă, de familie și de prieteni;
 • dispus să accepte colectivul în care va locui ca pe noua sa familie, pe perioada de studiu;
 • pregatit pentru această experiență multiculturală.

 

Ce primește în schimb un elev care urmează liceul în străinătate?

Elevul va avea următoarele beneficii:

 • o educație serioasă la standarde academice înalte, adaptate la nevoile și cerințele de dezvoltare ale fiecărui student;
 • pregatire academică potrivită abilităților și pasiunilor fiecărui student;
 • certificare internațională;
 • pregătire multiculturală pentru a deveni cetățean european;
 • practicarea sporturilor preferate în cluburi sportive, la nivel profesionist (fotbal, baschet, volei, hokey, rugby, echitatie, etc.);
 • activarea în cluburi artistice, ateliere, teatre și amfiteatre de ultimă generație pentru: muzică, dans, teatru, dramă, graphic design;
 • studiu in laboratoare și clase echipate la standarde tehnologice înalte;
 • prieteni noi din toata lumea;
 • cunoașterea unei culturi diferite;
 • descoperirea unei alte părți a lumii.

 

Cât costă un an academic dacă alegem liceul în străinătate?

Prețurile variază în functie de durata studiului, țara și tipul școlii alese: școală de stat sau școală privată, de tip boarding school. De exemplu, un an de studiu într-un liceu de stat din Europa prespune costuri începând cu 8,000 €/ an academic, în timp ce într-un liceu privat costurile încep cu 24,000 €/ an academic.

În cazul în care copiii au nevoie de o pregătire suplimentară în vederea atingerii nivelului cerut de limbă straină și a unei integrări optime în sistemul de învățământ al altei țări pot urma un Foundation Program. Acesta este un program pregătitor care poate fi urmat 1, 2 sau 3 trimestre.

Dacă un copil își dorește să studieze în străinătate, dar nu știe dacă se poate integra în acel sistem, există variante de a vedea cum s-ar adapta. Astfel, el poate participa la un curs intensiv de vară, o tabără internațională sau școală de vară. Există și opțiunea de a fi înscris la un program academic scurt de Integrare, cu durata de 1-8 saptamani. Acesta din urmă îl va ajuta să experimenteze personal viața și studiul într-un campus internațional.

 

Selectează liceul în străinătate ideal pentru copilul tău!

Agenția Mara Study Turism te ajută să selectezi cea mai bună școală pentru copilul tău. Vom ține cont de interesele copilului, nivelul său academic, nivelul de cunoastere al limbii straine și bugetul disponibil!

 

Copilul tău este pregatit pentru o experienta care îi va schimba viata?

Contactează-ti consultantul educațional acum!

Lasa un comentariu