Un Nou Tip de Concediu: Vacanțe pentru Familii cu Copii

Pentru următorul concediu, îți recomandăm câteva vacanțe pentru familii cu copii. Ideea noastră de vacanță îmbină utilul cu plăcutul însă, oferind întregii familii oportunitatea de a învăța o limbă străină, dar și de a se distra împreună într-o destinație de vis. Dacă preferi să te relaxezi în concediu, stai liniștit(ă): cursurile pentru adulți sunt opționale!

 

Sejururile lingvistice: noile vacanțe pentru familii cu copii

Sejururile lingvistice sunt ideale pentru:

 • părinții care nu îndrăznesc să își lase copilul singur în tabere în străinătate;
 • familiile cu copii mai mici, care încă se tem să călătorească singuri;
 • familiile în care toți membrii trebuie să își îmbunătățească nivelul de limbă străină într-un timp scurt;
 • familiile care, din cauza programului încărcat, nu petrec suficient timp împreună, precum și-ar dori, fiecare concediu și vacanță reprezentând o ocazie de a recupera.

 

Cum arată o zi dintr-o astfel de vacanță de familie?

În prima parte a zilei, copiii participă la cursuri de limbi străine și activități speciale, făcându-și prieteni de alte naționalități și de vârsta lor. În același timp, părinții pot participa și ei la cursuri de limbi străine destinate adulților, potrivite nivelurilor lor. Avantajul de a participa la cursuri simultane este că părinții oferă copiilor un exemplu pozitiv. Astfel, ei demonstrează importanța învățării și îmbunătățirii continue, indiferent de vârstă.

Desigur, părinții nu sunt obligați să se înscrie la cursurile de limbi străine, putând petrece prima parte a zilei după bunul plac.

După cursuri, membrii familiei se reunesc și își petrec timpul liber împreună, bucurându-se de vacanță.

 

Ce trebuie să mai știm despre astfel de vacanțe pentru familii cu copii?

 • Majoritatea sejururilor lingvistice pentru familie au loc în timpul vacanței de vară.
 • Repartizarea la cursuri se face pe baza unui test de nivel și de vârstă.
 • Cazarea cu pensiune completă se va face cu copiii la destinație, însă în spații diferite. Copii împart camera cu colegii de curs, în timp ce părinții sunt cazați într-o altă latură a clădirii, în camere duble, mai confortabile.
 • Există un program de activități pentru copii, în cadrul căruia copiii sunt supravegheați permanent. Pe lângă acestea, pot exista și activități opționale, specifice destinației alese (de exemplu, echitație la castel).
 • În fiecare săptămână a loc una sau două excursii de o zi sau de jumătate de zi. La acestea, familia participă împreună.
 • Excursiile și activitățile opționale se achită separat.
 • Când alegi un sejur lingvistic pentru familia ta, va trebui să cauți separat transportul (avion, autocar, mașină personală). Tot separat va trebui achiziționată și asigurarea de călătorie.

Lista de mai sus enumeră doar aspectele generale ale sejururilor lingvistice pentru familii, fiecare vacanță având ceva unic de oferit.

 

Sugestiile Mara Study de vacanțe pentru familii cu copii

Cursuri de limba engleză cu profesori vorbitori nativi

Dacă ești în căutare de cursuri de limba engleză cu profesori vorbitori nativi, recomandăm deprinderea accentului britanic în una dintre vacanțele din Marea Britanie. Noi îți sugerăm:

 • cosmopolita Londra, casă a unei multitudini de etnii, culturi și religii, dar și o importantă capitală istorică a lumii;
 • renumitul oraș universitar Cambridge;
 • Brighton, cea mai frumosă destinație de pe litoralul Marii Britanii și reședința de vară a Casei Regale;
 • Oswestry, la limita dintre Anglia și Țara Galilor.

O altă variantă de a învăța engleza cu vorbitori nativi este de a călători cu familia ta în Statele Unite ale Americii. Aici, îți recomandăm:

 • Philadelphia, unul dintre cele mai vechi și mai importante orașe istorice din Statele Unite;
 • însoritul Los Angeles, cel mai mare oraș din statul California și cel de-al doilea mare oraș din Statele Unite.

Mult mai aproape de casă, însă, este școala din Limassol, Cipru. Profesorii acestei școli sunt tot vorbitori nativi, Cipru păstrând o adâncă amprentă culturală, arhitectornică și culinară lăsată de britanici.

 

Cursuri de limba germană cu profesori vorbitori nativi

Dacă îți dorești ca familia ta să urmeze cursuri de limba germană cu profesori vorbitori nativi, vacanța ideală ar fi la Schloss Wittgenstein, în Germania. Pe lângă cursurile de limbă străină, puteți opta și pentru cursuri de echitație. Iar totul se va desfășura într-un cadru de poveste: castelul medieval Schloss Wittgenstein!

 

Dacă te-am convins să optezi pentru o altfel de vacanță pentru familia ta, contactează-ți consultantul educațional acum!

 

Lasa un comentariu